Ortodonție

ORTODONȚIA se adresează malpozițiilor dentare, problemelor ocluziei dentare, articulației temporo-mandibulare și, nu în ultimul rând, problemelor estetico-faciale.

Este extrem de importantă etapa stabilirii diagnosticului ortodontic corect, urmată de stabilirea planului de tratament individualizat per pacient. Pacienții vizați sunt atât copiii, începând cu vârsta de 2 ani cât și adulții, chiar fără limită de vârstă.

La CONFIDENT, medicul primar ortodont, Dr. Mălina Popa, utilizează tehnici clasice de tratament, fixe sau mobile, dar și tehnici de avangardă precum INVISALIGN, având acreditarea aferentă obligatorie acestui tip de tratament. Mai mult decât atât, pacienții au scăpat de amprenta clasică, cea cu materiale care uneori le produc un discomfort major, deoarece am introdus în clinică, din 2017, amprenta digitală (scanarea intraorală optică) realizată cu TRIOS 3SHAPE, nr. 1 în lume în acest domeniu.

De asemenea, este bine de știut că orice tratament ortodontic durează ca timp (chiar și 2-2,5 ani) și implică două faze: faza activă, în care aparatul aplicat este activat periodic pentru a deplasa dinții gradual în pozițiile dorite și faza pasivă, în care, după îndepărtarea aparatului, rezultatele obținute se mențin cu ajutorul unor dispozitive aplicate pe dinți sau gutiere.

Fotografiile intra- și extraorale, înainte de tratament, examenele radiologice, analiza teleradiografiei de profil, amprentele digitale sau clasice ale cavității orale cu modelele aferente sunt definitorii pentru stabilirea diagnosticului și urmărirea în timp a cazului.

Ce este foarte important de menționat ar fi faptul că există situații în care ortodonția este insuficientă pentru rezolvarea unor cazuri, iar aici vorbim de anomaliile dento-maxilare grave. 

În aceste situații, intervine chirurgia ortognată care, prin repoziționarea și reconturarea oaselor maxilare (maxilarul și mandibula), împreună cu tratamentul ortodontic, duc la rezolvarea dento-scheletală a anomaliei pacientului, având ca efect atât alinierea dinților, rezolvarea ocluziei dentare cât și ameliorarea considerabilă a esteticii faciale.

La CONFIDENT există posibilitatea unui astfel de tratament complex conjugat, ortodontic și chirurgical ortognatic, intervențiile chirurgicale ortognatice fiind efectuate de Dr. Șerban Talpoș, cu o experiență de peste 15 ani în acest domeniu, medic primar Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, împreună cu echipa sa. Aceste intervenții chirurgicale complexe se realizează în anestezie generală, în cadrul clinicii BROL din Timișoara cu care CONFIDENT este în colaborare, unde pacienții beneficiază de condiții superioare de spitalizare și tratament.